Cunoscut sub numele de „muschi de caprioara”, lichenul in tundra, este hrana principala pentru reni. Este extrem de rezistent la temperaturi extreme, ridicate si scazute.

Ciclul sau de viata, ca si alti licheni, este extrem de lent – creste cu 3-7 mm pe an, ceea ce necesita o munca extrem de atenta cu el. Pentru a crea tablouri, plantele sunt supuse unor procesari specifice pentru a fi folosite in decorare.

Culoarea naturala a plantei este alb gri, ceea ce ii permite sa fie vopsit intr-o varietate de culori cu vopsele pe baza de apa. Dupa colorare cu preparate pe baza de apa, lichenul scandinav este gata sa fie integrat in tablouri ieftine decorative.

Lichenul este, de asemenea, rezistent la temperaturi ridicate si nici dupa aprindere nu mentine focul si nu mocneste, ci doar se topeste.

Singura si suficienta conditie pentru pastrarea prospetimii, vietii si culorilor frumoase ale unui tablou cu licheni, este ca umiditatea relativa a incaperii sa fie in limite normale.

La valori mai mici de 40-50%, stratul de muschi se intareste si devine sfaramicios, dar isi revine odata cu cresterea umiditatii. Poti decora pereti intregi cu tablouri cu licheni, care se transforma in picturi frumoase sau ceasuri de perete.

Tablouri cu licheni – compozitii decorative pentru pereti

Muschiul este folosit pentru a crea compozitii decorative in tablouri. Apa este inlocuita cu un lichid special care opreste toate procesele de dezvoltare a plantelor.

Datorita acestei metode, lichenul capata noi calitati neobisnuite, care sunt folosite pentru a crea tablouri cu licheni, cu care poti decora peretii incaperilor.

In primul rand, nuanta vopselei se schimba, devine mai stralucitoare si poate rezista pe toata durata de viata. In plus, culoarea din tablou poate fi schimbata pentru a se potrivi cu designul.

Acest lucru ofera un domeniu urias de activitate pentru decorarea spatiilor. Lichenii decorativi sunt flexibili, spre deosebire de muschiul natural, care curge foarte liber atunci cand este uscat.

Adauga prospetime si culoare

Poti adauga prospetime si luminozitate in orice interior. Aceasta tehnica este adesea folosita in birourile moderne, acolo unde oamenii stau mult timp in fata unui computer, dar si in salile de clasa de la gradinite si scoli.

Astfel, ochii se pot odihni, iar angajatii sau elevii se pot relaxa privind tabloul verde. Pentru a crea tablouri si pentru decorarea peretilor se folosesc mai multe tipuri de licheni. Poate fi in forma de deal, plat si poros. Datorita aspectului de deal, se pot crea tablouri tridimensionale care vor servi drept oaza in apartamentele din beton.

Astfel de tablouri sunt foarte asemanatoare compozitiilor naturale create de natura pe stanci. Tablourile cu licheni pot avea diferite dimensiuni.

De asemenea, astfel de tablouri ieftine pot fi folosite pentru decorarea peretilor spatiilor comerciale, precum si a spatiilor rezidentiale.

Muschiul plat este folosit ca element separat pentru tablouri si in combinatie cu alte elemente decorative, precum pietre si plante.

In prezent, tablourile cu licheni sunt foarte populare. Varianta plata difera de textura voluminoasa anterioara, care este foarte placuta si moale la atingere. Tablourile cu licheni, pot decora pereti intregi din orice incapere.