Cum alegi un vas wc potrivit pentru amenajarea baii? CLICK pentru a afla mai multe informatii!

Cum alegi un vas wc potrivit pentru amenajarea baii? Iata mai multe informatii!

Fiecare alegere pe care o faci poate aduce o diferenta semnificativa in amenajarea interioara! Tocmai de aceea, laguna.ro iti recomanda sa acorzi mare atentie tuturor obiectelor sanitare si pieselor de mobilier pe care doresti sa le integrezi in baia ta.

Chiar daca alegerea unui vas wc nu ar reprezenta o prioritate in prima instanta, adevarul este ca inclusiv aceasta decizie trebuie luata cu atentie, raportandu-ne tuturor avantajelor pe care le poti obtine facand alegerea potrivita pentru tine.

Te intrebi care sunt criteriile de alegere a unui vas wc? Iata cateva dintre acestea:

1. Forma

Inainte de a alege un vas wc, este important sa acorzi atentie formelor existente ale acestui model. Vasul de wc se regaseste atat in forma rotunda, cat si in forma patrata, si cu siguranta, aceasta decizie este usor de luat in raport cu nevoile si dorintele tale.

Tine cont ca forma aleasa te poate ajuta sa eficientizezi spatiul, tocmai de aceea, te poti raporta inclusiv dimensiunilor baii locuintei tale.

2. Material

Acest vas wc este regasit intr-o gama extinsa de materiale, precum ceramica, duroplast, metal sau portelan. Oricare dintre aceste materiale te vor ajuta sa te bucuri de achizitia pe care ai facut-o o lunga perioada de timp, pentru ca sunt acele materiale rezistente, care nu sunt usor de deteriorat si care rezista foarte bine in fata posibilelor lovituri.

Aspectul unui vas wc realizat din materialele mentionate mai sus este cel care se va mentine indelungat, tocmai din faptul ca acestea nu sunt foarte usor de zgariat si sunt si acele materiale usor de intretinut.

3. Culoare

De asemenea, pentru a alege un vas wc potrivit pentru baia ta, este important sa alegi acea culoare care te poate ajuta sa te bucuri de un design pe placul tau.

Culoarea vasului de wc trebuie aleasa in consens cu stilul de design pe care doresti sa-l implementezi, astfel, acesta devine foarte usor de integrat in amenajare.

4. Latime si lungime

In functie de dimensiunile de care dispune baia ta, este bine de stiut ca poti achizitiona acel vas wc care sa aiba o latime si o lungime care sa fie potrivite.

Dimensiunile pentru acest produs trebuie sa fie alese cu atentie, tocmai pentru ca scopul este acela de a te bucura de un vas wc usor de integrat in amenajarea interioara, usor de folosit, dar mai ales, care sa nu ocupe mult loc, sau mai bine spus, care sa iti permita sa folosesti spatiul pus la dispozitie la cote maxime. 

5. Montare

Atunci cand vine vorba despre vas wc, este bine de stiut ca acesta poate fi montat atat suspendat, cat si pe pardoseala.

Vasul de wc suspendat este foarte usor de intretinut, pentru ca montarea lui iti va permite sa ajungi in acele zone care pareau greu de accesat, pentru a face curatenia de care ai nevoie.

Un vas wc suspendat te ajuta sa faci curatenie cu usurinta, fara ca in baia ta sa existe pete ascunse. De altfel, chiar si acel vas wc montat pe pardoseala poate reprezenta o varianta potrivita pentru tine, fiindca anumite modele se bucura de evacuare orizontala si de spalare verticala, ceea ce iti poate asigura o baie intretinuta si cu un aspect mereu fresh.

6. Caracteristici speciale

In cele din urma, pentru a alege acel vas wc potrivit pentru amenajarea interioara a baii tale, te poti orienta catre caracteristicile speciale de care dispune acest produs.

Spre exemplu, daca te orientezi catre acel model a carui montare este suspendata, ai posibilitatea de a alege acel produs al caror prinderi este ascunsa.

In acest fel, produsul pe care il alegi este foarte usor de integrat in baia ta, si de ce nu, te poti bucura de un vas wc suspendat care nu necesita gaurire laterala.